Bækørreder i put and takevande

Fang Bækørreder i put and takevande

Bækørreder i put and takevande er nogle ganske andre, end i de der fanges under lystfiskeri i Danmarks åer og bække. Og så alligevel ikke. I flere af landets åer udsættes bækørreder, som i mange tilfælde kommer fra samme steder, som de der udsættes i put and takesøerne.

Bækørrederne i fiskesøerne er i mange tilfælde også mindst ligeså smukke, som dem der fanges i de danske vandløb…

De naturlige bækørreder i åerne og bækkene er betagende, men det kan værre svært at se forskel.

De ørreder der udsættes i fiskesøerne er generelt også meget større end ellers.

Bækørreder i put and takevande – ørredernes ageren

Ligesom i åerne og bækkene, kan bækørrederne i fiskesøerne være særdeles aggressive. Derfor kan man fange dem med større agn, end man typisk set kan, når det kommer til søernes regnbueørreder. De findes ofte hvor der er indsnævringer, grene og buske i- eller ud over vandet, samt nær strømvand i søerne. Er der kanaler eller å-strækninger, som en del af put and take søen, kan de også findes deri.

Bækørrederne fanges oftest under aktivt fiskeri med flue, blink eller spinner. Men de hugger også gerne på levende agn, såsom regnorm eller eksempelvis bienenmaden, samt andre orm og larver. Sommetider kan man være heldig at de hugger på powerbait m.m., men ikke ofte…

Se blandt andet flere spændende fiskesøer i Midtjylland, som udsætter en del bækørreder: Klik her…

Put and take bækørreder og størrelser

Der er fanget bækørreder i landets put and take søer over 12 kg. Nuvel, de nuværende rekorder viser muligvis noget andet. Det skyldtes at mange ældre rekorder er slettede, da man ville veje alle rekorder med godkendte vægte fra nyere tid. At der er gået politik i den, er komisk. Rekordlaksen fra Skjern Å fra 1954, fik lov til at stå…?

Generelt ligger bækørrederne i de danske fiskesøer på alt fra 1 kg. og op til 6 kg. Men der udsættes stadig “bækkere” over 10 kg. den dag i dag.

God fornøjelse med dit lystfiskeri efter bækørreder i put and takevande.

/Jari


Der er mindstemål for bækørreden i de danske vandløb, men ikke i put and takesøerne. Med god grund. Slægten skal ikke nødvendigvis videreføres i en fiskesø. Læs om mindstemålet for bækørred i de danske vandløb m.m. her: Mindstemål…