Arnkil

Kystfiskeri i Als Sund ved Arnkil.

Arnkil – beskrivelse

Arnkil er strækningen, som går ind i Als Sund fra Arnkilsøre. Her er ca. 1,5 kilometer lækker fiskestrækning, hvor havørrederne ofte er mange. Men… Gerne under de rette forhold. Læs om dem længere nede…

Man kan fange havørreder året rundt langs denne fiskeplads og bortset fra de varme somre, som kan give iltsvind i området, er det svært at pege på én god årstid frem for en anden fangstmæssigt.

Pladsen egner sig mest til spinnefiskeri med blink og til tider kystwoblere. Fluefiskeren kan have gode dage i vinterhalvåret, når vandet står lavt ved Arnkil.

Arnkil – bundforhold og vanddybde

Her er egentlig tale om en meget jævn strækning. På den måde ment, at længere ude løber et tangbælte langs det meste af strækningen. Blæretangsbuske står ligeledes pletvist hele vejen ind i sundet og nogle få steder, er der også store sten i vandet. Bunden har ikke de store variationer i dybden, men nogle få steder er der badekar.

Gennemsnitsdybden ligger på ca. 80 cm. til 1 meter.

De fleste havørreder er at finde ude over det lange tangbælte eller på indersiden af det. Især under lavvande. Efterår, vinter og forår gælder en regel ved Arnkil: De største og fleste fisk er at finde og fange når der er lavvande.

De bedste årstider

Der er ikke nogen top-årstid ved Arnkil. Sommeren kan være god hele dagen lang, når der er højvande. Modsat er det i de tre resterende årstider, som tidligere nævnt.

Blink i brun, hvid/grøn, rød/sort, sølv, sølv/blå, gul/brun,/hvid/lyserød/hvid, kan alle være fangstgivende her. Men det kan en del andre farver og farvekombinationer også.

Parkering

Man kan parkere ved fiskepladsen her: Parkering…
Fra parkeringspladsen følger man stien over marken i vest, nordvestlig retning. Når man ankommer til vandet, kan man både fiske ind i Als Sund eller ud mod Arnkilsøre og rundt.

Knæk og bræk ved Arnkil.

/Jari


Køb Jarisen – havørredblinket til alle Danmarks havørreder: Kragh´s…