Birksø

Jari med en stor gedde fanget fra land under lystfiskeri i Birksø

Birksø – lystfiskeri

Birksø er ikke den mest tilgængelige sø for indehavere af f.eks. dagkort og ugekort. Men der hvor dag- eller ugekortfiskere må fiske kan der være ganske godt. Man må fiske fra land et enkelt sted, hvor det også er tilladt at bruge strækningens broer og flydebroer til at fiske fra. Se strækningen her markeret med en grøn streg:
Her må fiskes fra land… – Se også stedet på maps…

En smuk sø med flere spændende fiskearter.

Det tager 7 minutter at køre til fiskepladsen fra Birkhede Camping.

Parker her: Parkering…

Fiskekort

Man skal være i besiddelse af Statens Fisketegn såvel som fiskekort til Birksø. Statens Fisketegn skal erhverves af alle fra 18 år og op til man går på pension. Køb det her: Fisketegnet…

Kortet man køber gælder også til Knudsø og flere andre spændende søer i området nær campingpladsen.

Fiskekort til søen: Dagkort – Ugekort – Årskort

Vand og bundforhold

Langs strækningen, hvor der er mange træer, er der op til 3,9 meters dybde. Der er flere grene i vandet, samt rødder man kan sidde fast i. Mange steder er det dog til at fiske uden at man mister grej.

Broerne er gode at fiske fra men der er også enkelte huller imellem træerne hvor man også kan være. I mange tilfælde er der lavere vand hvor det er tilfældet.

Årstider – fiskearter i Birksø

Gedde: Året rundt.

Fredet fra og med d. 15. marts til d. 30. april.

Aborre: Aborrerne kan fanges året rundt. Det er lettest at fange aborrerne langs strækningen i sommersæsonen.
Læs mere om aborrefiskeri her: Aborrefiskeri…

Intet mindstemål og ingen fredningstider.

Skalle:  Skallen er mest aktiv i sommersæsonen. Brug evt. den fangede skalle til at fange gedder med. Det kan være særdeles effektivt i Birksø.

Intet mindstemål og ingen fredningstider.

Der er også flere fiskearter i søen, men de tre ovennævnte er de mest gængse.

Fangstmetoder

Gedde: Da der både er dybt og lavt vand langs strækningen er der flere fangstmetoder og geddeagn man kan bruge end ellers. Om sommeren kan man f.eks. sagtens bruge poppere og andre overfladeagn i de lavvandede områder. Der er både mus, fugle og tudser m.m. i vandet som gedderne nyder godt af.

Jerkbaits, spinnere, woblere, blink og shads m.m. er også effektivt og kan bruges de fleste steder. Også langs de lavvandede fiskepladser.

Der er ikke synderligt meget plads til fluefiskeren nogen steder desværre.

At fiske med prop og en skalle eller at fiske med skallen på bunden rent eller med belastning er også fangstgivende. Se f.eks. denne fiskevideo fra søen hvor en stor gedde fanges med prop og skalle. Gedden fanges i den sidste del af videoen: Fiskevideo fra søen…

Aborre: Det er klart nemmest at fange aborrerne med en prop og regnorm eller mindre spinnere. Men… Når der er store aborrer på pladsen tager de også langt de fleste geddeagn.

Små jighaler i f.eks. hvid eller sølv med sort ryg kan man også benytte.

Skalle: Prop/flåd og en lille enkeltkrog med enten majs, dej, brød eller regnorm er effektivt.

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri i Birksø.

Jari – Lystfiskeri Danmark.