Put and takesøer i Syd- og Sønderjylland

Put and takesøer i Syd- og Sønderjylland

Put and takesøer i Syd- og Sønderjylland, kan du læse om her. Flere spændende fiskesøer er at finde i den sydlige del af Jylland. Både nogle af landets største og mest artsrige søer, kan findes i denne del af Danmark.

De fleste put and takesøer har flere ørredarter man kan fange, herunder regnbueørred, rødding, brødding, guldørred, kildeørred, tigerørred og bækørred m.fl. Den mest almindelige ørredart/laksefisk er dog regnbueørreden. Det er da også den eneste art, der er garanti for udsættes i søerne. De andre arter sættes oftest ud periodevis.

I nogle få af fiskesøerne kan man også fange stør. Der er dog en del forbehold forbundet med dette fiskeri, som man bør sætte sig ind i først. Læs mere om det her: Størfiskeri…

Nogle put and takevande har også deciderede vandløb man kan fiske i. Menneskeskabte åer som en del af put and takesøen/søerne.

Put and takefiskeri koster penge og der er ofte forskel på priserne hos de forskellige søer. Desuden ændres priserne jævnligt. Det er derfor vigtigt, at benytte de enkelte fiskesøers hjemmesider, når priserne skal findes og i nogle tilfælde, deres facebooksider.

På denne liste vises kun de bedste put and takesøer i Syd- og Sønderjylland.


Lystfiskergården i Roust – 13 km. sydøst for Varde.

Se søerne her: Søerne…

Antal søer: 2 – Inklusiv størsø.
Faciliteter: Fiskestue med borde og stole, bord/bænkesæt rundt om søerne, læskur ved størsøen, skraldespande, grill, toiletter, rensehus, grejbutik med drikkevarer og fiskegrej/agn.
Andre muligheder for lystfiskeri: Størfiskeri, karpefiskeri, geddefiskeri, sandartfiskeri.
Overnatning: Værelser med eget bad og toilet, samt køleskab, fællesstue og køkken. Hytte ved størsøen med mulighed for overnatning.
Ørredarter: Regnbueørred, bækørred, rødding.
Forbudt: Maddiker.
Tilladte naturlige agn: Orm og majs.

Hjemmeside: Klik her…

Facebookside: Klik her…


Lovtrup Fiskesø – 15 km. sydvest for Aabenraa.

Se søerne her: Søen…

Antal søer: 1.
Faciliteter: Læskure rundt om søen, skraldespande, bord/bænkesæt, toilet, rensehus.
Ørredarter: Regnbueørred, bækørred, kildeørred, guldørred.
Forbudt: Maddiker.
Tilladte naturlige agn: Orm og majs.

Hjemmeside: Klik her…

Facebookside: Klik her…