Oplev Færøerne

Oplev Færøerne og det fantastiske lystfiskeri øerne byder på. Ikke nok med at naturen indhyller en i dette magiske og på sin vis golde land, men også landets folk er behagelige, imødekommende og længere nede på jorden end den gennemsnitlige dansker. Og med god grund – roen man finder i landet med de søsatte fjelde, er på et helt andet plan, hvilket også har noget med den genrelle livstil at gøre.

Selvom Færøerne ser stort set ens ud, uanset hvor man befinder sig, så er natur-diversiteten ovenover land, bestemt ikke sammenlignelig med det under vandoverfladen.

Man kan fange et utal af fiskearter rundt om øerne og endda fra land. Torskefiskene man kan fange fra land tæller bl.a.

Torsk – Rødtorsk – Lyssej – Mørksej – Glyse – Lange – Kuller – Hvilling.

Også laksefisk/ørredarter er der nogle stykker af:

Havørred – Søørred – Bækørred – Rødding/fjeldørred – Laks.

Fladfisk er der utrolig mange af, og de kan fanges overalt på øerne…

Der er flere spændende arter man fiske efter og fange fra land:

Ulk – Rokke – Helleflynder – Lille Rødfisk – m.fl.

Under en uges fiskeri, kan man sagtens opleve at fange 13-15 af fiskearterne, men helleflynderen er en sjældenhed fra land – de fleste steder.

Oplev Færøerne – fiskeriet

Skulle man have lyst til at prøve kræfter med lystfiskeriet på Færøerne, så er det bare med at komme afsted. Flybilletterne koster ofte ikke mere end 2000 kr. tur/retur. Billeje ligger op ad priserne i mange andre lande og leje af hus eller lejlighed ligeså.

Fiskeriet er enkelt. Almindelige forfang med 1 eller 2 kroge, et lod og makrel- eller kongetobisstykker som agn, er alt der skal til for fange hovedparten af alle fiskearterne. Ørrederne er ofte undtagelsen, men ikke altid. Ørrederne kan fanges almindelig kystblink, spinnere eller fluer m.m. De hugger på det meste.

Jeg bruger kun 5-7 fodstænger når jeg er afsted. Det uanset hvilken fiskeart jeg er ude efter på Færøerne. Hjulet er typisk alt fra str. 1000 til 3000. Og fletlinen er altid minimum 0.17.

Er man 4 mand afsted, kan man i reglen lave en tur på en uge, med bil, fly og hus til 4000 kr. pr. mand. Og det er altid turen værd.

Jeg anbefaler juni og juli, hvor vejret ofte arter sig og hvor der er rigtig mange fisk tæt under land.

Se denne video, hvor en stor og flot lyssej fightes med let grej…

Spinnefiskeri efter torskefisk

Man kan med blink fange alle torskearterne rundt om øerne. Derudover og jigs eller shads også effektive.

Metoden er ganske simpel, man kaster ud og lader blinket falde mod bunden, derefter ruller man ganske langsomt ind og lader atter blinket falde mod bunden. Det kan koste lidt blink i starten, men efterhånden som man får en god ide om hvor bunden er, kan man fiske lige henover den.

Metoden er uhyre effektiv.

De blink der gør arbejdet bedst er rotationsblink. Altså blink, som roterer i et spinstop… Det at man kan lade blinket hænge og bevæge sig lige over bunden, frem for et der bare falder lige ned, gør hele forskellen.

Brug gerne trekroge, som går udover blinkets bredde til denne form for fiskeri.

Man skal altid forberede sig på, uanset om man fisker med blink eller gummidyr, at miste noget grej.

Oplev Færøerne og få en fiskerejse du aldrig glemmer.

/Jari


Flybilletter kan bestilles her: Atlantic Airways… Lejebiler kan findes her: Just Drive…


error: Content is protected !!